Elgentorpets Dragon Zaphira "Fira"

Firaaug08

Född: 2006-12-20 Lever/vit -tan

e. SU(u)CH Melverly Mystery Maker " Melvin" u. Elgentorpets Extreme Fantasy " Lea"

Zaphira är Leas dotter. Hon föddes 20/12-2006. Hon liknar Tindra utseende mässigt men det visade sig att hon blev mer och mer lik Saga och pappa Melvin till sättet.

Jag hade svårt att välja vilken av tikarna som skulle stanna, Zaphira kom och tog mitt hjärta med storm när hon med sitt "lillgamla" sätt gjorde precis som de stora hundarna utan att fundera så mycket. När Zaphira eller "Fira" som vi kallar henne, leker med Lea så tror man att de är jätte osams (det låter mycket om deras lek. )Lea uppskattar mycket att Zaphira vågar vara den hon är och leker med henne som om hon vore en stor hund men med tydliga fostrings signaler. Zaphira praktiserade detta på Smillas yngre valpar, det kul att se hur hon omvandlade kunskap till handling så fort..Zaphira är alltid mån om att vara familjen till lags och vårdar allt och alla med slickar och pussar , hon följer med barnen på alla möjliga tokiga upptåg.Hon är otroligt tålig, hon kan somna på husses mage framför brasan utan störas av någonting.Framtiden får visa vilka fler egenskaper och intressen som denna guldklimp till hund har, hon kommer att kunna gå hur långt som helst om matte bara hänger med i svängarna.En sak är säker att hon har hur mycket charm och "will to please" i sig som helst.Redan som liten valp rörde hon sig med ett långt vägvinnande steg och med stor utstrålning när hon sprang bredvid sin mamma på promenaderna. Idag är hon den som springer fortast i skog och mark och njuter i fulla drag av att bara få springa runt, runt.Fira är utställd i valpklass och blev Bis valp i valpklass 1 och har flera 1:or i juniorklass officiellt.Övriga aktiviteter som hon gillar är att simma och apportera i vatten hon ger aldgrig upp. Hon simmade som 4,5 månaders valp utan träning efter mamma Lea för att hämta dummyn. Hon gillar även att spela fotboll och hoppa studdsmatta.  

Zaphira har en naturlig syn på att alltid bära på saker och ting allt ifrån stora grenar till kottar eller varför inte sitt eget koppel man "ska " ha något i munnen så är det bara, hon bär och bär, det bådar gått för framtida apporterings arbete.Vi har provat att viltspåra vilket också fungerar bra och vi börjar så smått träna fältarbete och dirigering.

Zaphira bor nu och ägs av Lena Widman och Mats Krohn där hon tränas vidare inom jakt, lydnad  ,viltspår och apportering

 

Elgentorpets Tindra " Tindra"

tindranyklippthossusanne

född:2002-12-18 Lever/vit

e.Elhgentorpets Keno "Keno" u. Morkullans Morgonrodnad "Saga"

Tindra föddes en eftermiddag i december 2002. Det var Sagas sista valpkull och det visade sig att det skulle bli en svårare förlossning än förra gången hon fick valpar.En valp visade sig ha fastnat i passagen och värkarna avtog. Vi hade fem valpar som kommit ut, men vi kände fler i magen. Susanne hade bestämt att hon skulle spara en valp i den här kullen. Vilken det skulle bli avgjorde dock ödet.Tindra var en pigg och rörlig valp som kröp runt redan efter födseln och hade hamnat bakom Saga, som ville hålla rent i sin valp låda och råkade sätta sig på henne. Tindra låg livlös i lådan och matte försökte återuppliva henne med alla medel men förgäves.

Med sorg och många tårar tog matte med sig valpen för att Saga inte skulle bli orolig av detta. På vägen ut till soptunnan så händer dock något. Av kylan (-20 grader) piggnar Tindra till och sprattlar till, matte springer in igen, masserar henne så huden nästan trillade av och hon hämtade sig utan men.Saga fick vi åka in med till veterinären och ta kejsarsnitt på, men de sista två valparna överlevde tyvärr inte. Man må säga att Tindra fick en speciell plats i mitt hjärta på en gång. Jag försökte ett tag att se opartiskt vilken valp jag skulle välja men hon var den valp som ständigt ville komma upp i mitt knä eller gnydde sorgset när jag gick i väg. Det kunde bara bli hon.Att hon sedan blev barnens favorit och en riktig snygging med ett härligt frimodigt temperament gjorde ju inte saken sämre. Vi har startat på både viltspår (godkänd anlags klass) och på utställning har Tindra Ck och Bt placering och hon har jagat både rådjur och älg.

Tindra bor numera hos mina föräldrar. Men är fortfarande min "ögonsten" .

Tindra dog av sjukdom våren 2011 .Saknad av alla som kände henne ....

 

 

Elgentorpets Mixed in minds " Vanja"

Vanja 5 månder på sin första utställning

 

Född:2009-03-30 svart/vit

e.SU(u)CH Demings Toddy Tod " Toddy"

u. Elgentorpets Extreme Fanatsy " Lea"

Vanja är valpen vi sparade ur Leas andra kull.

Hon bor hos våra vänner Titti Pettersson och Janne Ramström som är fodervärdar till henne och som nu äger henne helt då hon tyvärr fick ett bettfel som inte växte bort.